Selecteer een pagina

Tips & Tricks

Bekijk het aanbod

N

Pizza uit eigen tuin

N

Speciale vuurvaste stenen

N

Met de hand gemaakt in Portugal

Home » Tips & Tricks

Van tevoren

Omdat de ovens gemaakt worden van steen, moeten ze beschermd worden tegen sterke weersveranderingen. Hierom wordt geadviseerd de ovens onder een afdak te plaatsen of goed te beschermen met een hoes.
Eventueel kan de oven in een box met steenwol geplaatst worden, die vervolgens bedekt kan worden met mortel.

Eerste gebruik

Voor de oven goed gebruikt kan worden, is het belangrijk deze drie keer achter elkaar rustig warm te stoken. Maak de eerste keer een klein vuurtje, en laat daarna de oven minimaal acht uur afkoelen. De deur moet hierbij open blijven. Herhaal dit nog twee keer, waarbij het vuurtje steeds iets groter mag worden. Het afkoelen is cruciaal: door minimaal acht uur te wachten, voorkomt u barsten in de stenen.
Heeft u de oven langere tijd niet gebruikt (bijvoorbeeld na de winterperiode), zorg er dan ook voor dat u de oven rustig opwarmt, zodat al het vocht wat er eventueel in is gekomen uit de oven is.

Algemeen gebruik

Elke keer dat u de oven gebruikt, is het noodzakelijk de oven te laten wennen aan de hitte. Dit kunt u doen door steeds kleine hoeveelheden hout toe te voegen, in plaats van meteen alles op te stoken in de oven. De maximumtemperatuur die de oven kan weerstaan is 350° Celsius.
Als de stenen van de oven helemaal wit zijn, is de oven warm genoeg om te gebruiken. Om de warmte beter vast te houden, kunnen de kooltjes aan de zijkant en bij de ingang van de oven gelegd worden. Door de vorm van de oven wordt de buitenkant van de oven niet heet.

Onderhoud

Om uw oven optimaal te blijven gebruiken, is onderhoud van groot belang. Zeker omdat het een product is dat met de hand is gemaakt uit natuurlijke materialen. Door elke keer schoon en droog hout te gebruiken, minimaliseert u de kans op rookontwikkeling. De resten van het hout kunnen het beste na afkoelen van de oven verwijderd worden. Eventueel kunt u hiervoor de borstel uit de accessoireset gebruiken. Verder is het belangrijk de oven te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Dit kunt u doen met een beschermhoes.

Alle belangrijke gebruiksaanwijzingen kunt u hier vinden

Maak een keuze uit één van onze categorieën

Pizzaovens

Een handgemaakte pizza oven in je eigen tuin

Bekijk al onze pizzaovens

Accessoires

Geheel bijpassende op maat van jouw pizzaoven

Ons assortiment accessoires

Onderstellen

Een onderstel dat bij jouw pizzaoven past

Ons assortiment onderstellen

Tuinsets

Kijk welke tuinset bij jou past

Bekijk onze tuinsets