Tips & Tricks

Met deze tips & tricks geniet je optimaal van jouw pizzaoven!

01
03

Stook de oven drie keer op vóór het eerste gebruik

Het is belangrijk om de oven voor het eerste gebruik drie keer achter elkaar rustig warm te stoken. Dit zorgt ervoor dat eventueel vocht wat in de oven is gekomen eruit wordt gestookt en het voorkomt barsten in jouw oven. Maak een klein vuurtje, en laat daarna de oven minimaal acht uur afkoelen. De deur moet (zeker de eerste keer, maar bij voorkeur alle keren!) ook open blijven tijdens dit proces. Herhaal deze stap nog twee keer, en stook het vuurtje steeds wat groter en warmer. Dit zorgt ervoor dat de condens en het vocht goed uit de oven kunnen ontsnappen. Het afkoelproces is cruciaal: door minimaal acht uur te wachten, voorkom je barsten in de stenen.

Heb je de oven langere tijd niet gebruikt (bijvoorbeeld na de winterperiode)? Zorg er dan ook voor dat je de oven rustig opwarmt, zodat al het vocht wat er eventueel in is gekomen eruit kan trekken.

 

Download de gebruiksaanwijzing

Wil je meer weten over hoe je de oven kunt gebruiken, en hoe je het beste jouw tuinpizzaoven kunt stoken? Bekijk hier de complete gebruiksaanwijzing.

 

Gebruik een beschermhoes

Omdat onze ovens van steen gemaakt worden, moeten ze beschermd worden tegen verschillende weersomstandigheden. We adviseren daarom om de ovens onder een afdak te plaatsen of goed te beschermen met een hoes. Eventueel kan de oven in een box met steenwol geplaatst worden, die vervolgens met mortel bedekt wordt. Hierdoor blijft je oven te allen tijde goed beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.

Onderhoudstips

Om jouw oven optimaal te gebruiken, is onderhoud van groot belang. Zeker omdat het een handgemaakt product is dat uit natuurlijke materialen bestaat. Door elke keer schoon en droog hout te gebruiken, minimaliseer je de kans op rookontwikkeling. De resten van het hout kunnen het beste na het afkoelen van de oven verwijderd worden. Hiervoor kun je de borstel uit de RVS-accessoireset gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om de oven te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Dit doe je met een beschermhoes.

 

Algemene gebruikstips

Elke keer dat je de oven gebruikt, is het noodzakelijk de oven te laten wennen aan de hitte. Dit kun je doen door steeds kleine hoeveelheden hout toe te voegen, in plaats van meteen alles op te stoken in de oven. Je kunt de oven opstoken tot een maximumtemperatuur van 350° Celsius. Als de stenen van de oven helemaal wit zijn, is de oven warm genoeg om te gebruiken. Om de warmte beter vast te houden, kunnen de kooltjes aan de zijkant en bij de ingang van de oven gelegd worden. Door de vorm van de oven wordt de buitenkant van de oven niet heet.

 

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op

Heb je een vraag die er niet bij staat? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!